MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kutia

Składniki:
30 dag łuskanej pszenicy
10-20 dag...
fot. Fot. A. Warżawa/ archiwum DB

12 tradycyjnych potraw na wigilijny stół [PRZEPISY]

Kutia Składniki: 30 dag łuskanej pszenicy 10-20 dag maku miód, rodzynki, orzechy laskowe, skórka pomarańczowa bakalie: daktyle, figi,migdały Przyrządzanie: Łuskaną pszenicę zalewamy wodą i gotujemy godzinę, aż będzie miękka. Po ugotowaniu odcedzamy na sicie i odstawiamy do wystygnięcia. Mak zalewamy wrzącą wodą, chwilę gotujemy, odcedzamy i przepuszczamy przez maszynkę do mięsa z gęstym sitkiem. Dodajemy miód, sparzone rodzynki, orzechy laskowe, sparzone, obrane, drobno pokrojone migdały, pokrojone daktyle i figi oraz ugotowaną pszenicę. Gotową kutię wkładamy do salaterki i przed podaniem wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Kutię podajemy wraz z opłatkiem.

Zobacz również

Regulamin Akcji pod nazwą „Zawody Rowerkowe” zwanej dalej „Zawodami”

Zakończenie roku U3W w Sztumie ze spektaklem "Sanatorium pod Amorkiem"

Zakończenie roku U3W w Sztumie ze spektaklem "Sanatorium pod Amorkiem"

Polecamy

Nawet 420 zł do hektara. Złóż wniosek o dopłaty do materiału siewnego i sadzeniaków

Nawet 420 zł do hektara. Złóż wniosek o dopłaty do materiału siewnego i sadzeniaków

Kontrola zabawek przed Dniem Dziecka. 1/3 miała nieprawidłowości

Kontrola zabawek przed Dniem Dziecka. 1/3 miała nieprawidłowości

Ile trzeba zapłacić za koncerty i festiwale w wakacje 2024? Gwiazdy się cenią

Ile trzeba zapłacić za koncerty i festiwale w wakacje 2024? Gwiazdy się cenią